Trappräcken i smide i Stockholm

Moderna, säkra & skräddarsydda lösningar

För säkra och eleganta trappräcken i smide i Stockholm, välj våra designalternativ som lyfter din inomhus- och utomhusmiljö.

Trappräcken i smide ger dig kombinationen av säkerhet och design. Ett inslag som kan förhöja inomhus- såväl som utomhusmiljöer.

Kontakta oss redan idag för att diskutera ditt projekt. Vi gör din vision till verklighet. 

Stefan Modigh, som började med små smidesuppdrag i en lada i Läckeby 2003, grundade företaget. År 2004 fick firman sitt namn och sedan dess har verksamheten vuxit och etablerat sig i flygstaden i Smedby, strax utanför Kalmar.

SmidigeModigh är ledande inom smidesbranschen med sitt breda utbud och konstnärliga kompetens. Vi är en mångsidig smidesfirma som skapar skräddarsydda lösningar enligt kundens önskemål och behov.

Med vårt huvudkontor i Smedby, utanför Kalmar, och en representant i Stockholm, utför vi installationer från Stockholm till Ystad och specialiserar oss på trappräcken i smide i Stockholm och andra orter.

Smidesfirman med det breda utbudet & konstnärliga kunnandet

Trappräcken i smide i stockholm

Varför välja trappräcken i smide?

Upptäck robusta och vackra trappräcken i smide i Stockholm. Tack vare sin stabila konstruktion och snygga design tilltalar trappräcken i smide många. Designen och funktionen fungerar lika bra i ditt privata hem som i en företagsfastighet eller offentlig miljö.

Hållbara trappräcken i smide i Stockholm

Smide är också känt för sin hållbarhet och långa livslängd. Trappräcken tillverkade i smide är motståndskraftiga mot väder och slitage, vilket gör dem till en långsiktig investering för fastigheten.

Deras tåliga natur kräver minimalt underhåll och behåller samtidigt sin elegans över tid.

Skräddarsydd design

Trappräcken i smide kan tillverkas och anpassas i mängder olika varianter, från antik stil med smidda spjälor till modern stil med liggande rör eller plattjärn.

Fastsättning kan ske på sidan av trappan eller på trappstegen beroende på omständighet.

Ytbehandling är blästring och våtlackering.

Trappräcken i smide för alla stilar

Smidda trappräcken är inte bara funktionella utan ger också en imponerande visuell effekt till vilket utrymme de än placeras i.

Oavsett om du är för en modern, klassisk eller rustik atmosfär, kan smidda trappräcken förhöja ditt hem eller fastighet.

Trappräcken i smide i stockholm

Stor variation i stil och mönster

Med smidda trappräcken har du tillgång till en mångfald av stilar och mönster.

Allt från enkla och moderna linjer till skräddarsydda och unika designdetaljer.

Trappräcke i smide i Stockholm
trappräcken i smide i stockholm
Trappräcke i smide i stockholm

Säkerhet och funktionalitet hos smidda trappräcken i Stockholm

Utöver sin estetiska appell erbjuder smidda trappräcken också hög säkerhet och funktionalitet. Genom att välja rätt material och design kan dessa trappräcken förse användarna med stabilitet och trygghet under användningen.

Smidda trappräcken erbjuder en skräddarsydd lösning för varje miljö. Oavsett om det är för en trappa i ett privat hem eller för att förbättra det visuella intrycket i en kommersiell fastighet, kan smidda trappräcken anpassas för att möta specifika behov och stilkrav.

Professonell och anpassad installation

Vår expertis inom smide garanterar inte bara högkvalitativa trappräcken utan också en professionell anpassning och installation. Vi strävar efter att förstå dina behov och skapa trappräcken som inte bara är säkra och funktionella utan också speglar din unika vision.

Kontakta oss idag för att skapa skräddarsydda smideslösningar som kommer att lyfta fram din fastighets design och säkerhet på ett imponerande sätt.

Skräddarsydda smideslösningar
för ditt hem eller företag

Vanliga frågor och svar gällande trappräcken i smide

Priset på ett trappräcke i smide kan variera och påverkas av faktorer såsom design, storlek, materialval, komplexitet i mönster. Generellt sett kan priset för ett smidesräcke variera från några tusen till flera tiotusen kronor, eller mer, beroende på specifika önskemål och designkrav. 

Tveka inte att ta kontakt för att få en offert på ditt projekt.

Smidda trappräcken erbjuder enastående hållbarhet, visuell elegans och anpassningsbarhet som sällan kan matchas av andra material. Deras robusta natur och estetiska tilltalande design gör dem till ett överlägset val för både inomhus- och utomhusbruk.

Med rätt underhåll kan smidda trappräcken ha en imponerande livslängd på flera årtionden. Deras motståndskraft mot väder och slitage gör dem till en långsiktig investering för fastigheten.

Ja, smidda trappräcken är högst anpassningsbara och kan skapas för att passa olika stilar. Från moderna till klassiska och mer detaljerade designkoncept, kan smidda trappräcken formas för att komplettera varje unik miljö.

Generellt sett kräver smidda trappräcken minimalt underhåll. Regelbunden rengöring och ibland en ytbehandling kan bidra till att bevara deras skönhet och hållbarhet över tid.

Ja, smidda trappräcken är konstruerade för att erbjuda hög säkerhet både inomhus och utomhus. Genom att välja rätt material och design kan de säkerställa stabilitet och trygghet under användning.

Enligt byggreglerna i Sverige finns det vissa krav och regler kring säkerhet för trappor. För trappor inomhus finns normalt sett inga krav på att ha räcke om det handlar om en kort trappa med få trappsteg (vanligtvis upp till tre eller fyra steg). Detta förutsätter dock att risken för att någon ska ramla eller skada sig på trappan är låg.

Däremot, om trappan är högre eller om den används i allmänna byggnader eller offentliga miljöer, ställs vanligtvis krav på räcke för att säkerställa att användare inte riskerar att falla.

Ibland kan det också vara säkerhetsmässigt förnuftigt att installera ett räcke även om det inte är ett krav enligt regelverket

Enligt BBR och gällande bestämmelser bör höjden på ett trappräcke vara minst 90 centimeter för att säkerställa tillräcklig skyddsnivå och för att förhindra fall. Detta gäller vanligtvis för inomhus- och utomhustrappor där människor kan röra sig.

En öppen trappa är en trappa där det inte finns någon vägg eller slutande konstruktion på ena eller båda sidorna av trappsteget. Öppna trappor kan ha en estetisk och luftig känsla och kan vara vanliga i många hem.

Ja, det är tillåtet att ha en öppen trappa enligt svenska byggregler.

Däremot, för att uppfylla säkerhetskraven kan det finnas specifika regler och riktlinjer för konstruktionen av öppna trappor, särskilt om de används i bostäder där det finns risk för att barn eller personer med nedsatt rörlighet vistas.