Trappräcken i smide i Malmö

Funktionell elegans för ditt hem eller företag

Smideskonst möter modern design med våra trappräcken i smide i Malmö. Förhöj både stil och säkerhet i din inomhus- och utomhusmiljö med skräddarsydda smidesräcken som kombinerar elegans med hållbarhet.

Kontakta oss idag för att förvandla din vision till verklighet.

Stefan Modigh, som började med små smidesuppdrag i en lada i Läckeby 2003, grundade företaget. År 2004 fick firman sitt namn och sedan dess har verksamheten vuxit och etablerat sig i flygstaden i Smedby, strax utanför Kalmar.

SmidigeModigh är ledande inom smidesbranschen med sitt breda utbud och konstnärliga kompetens. Vi är en mångsidig smidesfirma som skapar skräddarsydda lösningar enligt kundens önskemål och behov.

Med vårt huvudkontor i Smedby, utanför Kalmar, och en representant i Stockholm, utför vi installationer från Stockholm till Ystad och specialiserar oss på trappräcken i smide i Stockholm och andra orter.

Smidesfirman med det breda utbudet & konstnärliga kunnandet

Trappräcken i smide i Malmö

Våra smidda trappräcken i Malmö erbjuder enastående designalternativ som matchar varje unik vision.

Med fokus på hållbarhet skapar vi trappräcken som inte bara håller hög kvalitet utan är också i en design efter era önskemål.

Skräddarsydd design för hem och företag

Trappräcken i smide kan tillverkas och anpassas i mängder olika varianter, från antik stil med smidda spjälor till modern stil med liggande rör eller plattjärn.

Fastsättning kan ske på sidan av trappan eller på trappstegen beroende på omständighet.

Ytbehandling är blästring och våtlackering.

Oavsett om det handlar om en modern eller klassisk design skapar vi ett räcke i smide som komplementerar den miljön den kommer att befinna sig i. 

Säkerhet i fokus

För oss är säkerhet viktigt. Våra smidda trappräcken kombinerar stil och funktion som tillsammans skapar, inte bara en trygg passage, utan även en snygg passage.

Med välutformade räcken i smide kan du känna dig säker utan att kompromissa med designen.

Trappräcken i smide i Malmö

Vi erbjuder trappräcken i smide i Malmö som förmedlar karaktär och kvalitet.

Med hjälp av vår hantverk kan du ge ditt hem eller företag ett unikt utseende.

Unik design och hållbar konstruktion

Tack vara smidda trappräcken får du tillgång till en rad olika stilar och mönster. Allt från moderna, enkla och raka linjer till ett mer skräddarsydtt utseende med unika detaljer i designen.

Trappräcken i smide i Uppsala

Unik design och hållbar konstruktion

Vi skapar unika mönster och detaljer för att ge ditt hem eller företag det där lilla extra. Kontakta oss för att göra din vision till verklighet.

Trappräcken i smide i Uppsala
trappräcken i smide i uppsala
Trappräcken i smide i Uppsala

Anpassningsbara lösningar på trappräcken i smide

Oavsett om det gäller en modern villa i stan eller ett mer klassiskt hem anpassar vi våra smidesräcken för att passa in i varje specifik miljö.

Vi värdesätter säkerhet lika mycket som skönhet och strävar alltid efter att leverera trappräcken som inte bara är snygga utan även uppfyller sin viktiga och skyddande funktion.

Precision och expertis i varje detalj

Varje träffräcke är resultat av nogrannhet och yrkeskunskap. Från design till installation är varje detalj hanterad med precision för att alltid uppfylla höga säkerhet- och kvalitetskrav.

Vi erbjuder alltd en personlig och kostnadsfri konsultation. Kontakta oss idag för att boka ett möte.

Skräddarsydda smideslösningar
för ditt hem eller företag

Trappräcken i smide i Uppsala

Vanliga frågor och svar gällande trappräcken i smide

Priset på ett trappräcke i smide kan variera och påverkas av faktorer såsom design, storlek, materialval, komplexitet i mönster. Generellt sett kan priset för ett smidesräcke variera från några tusen till flera tiotusen kronor, eller mer, beroende på specifika önskemål och designkrav. 

Tveka inte att ta kontakt för att få en offert på ditt projekt.

Smidda trappräcken erbjuder enastående hållbarhet, visuell elegans och anpassningsbarhet som sällan kan matchas av andra material. Deras robusta natur och estetiska tilltalande design gör dem till ett överlägset val för både inomhus- och utomhusbruk.

Med rätt underhåll kan smidda trappräcken ha en imponerande livslängd på flera årtionden. Deras motståndskraft mot väder och slitage gör dem till en långsiktig investering för fastigheten.

Ja, smidda trappräcken är högst anpassningsbara och kan skapas för att passa olika stilar. Från moderna till klassiska och mer detaljerade designkoncept, kan smidda trappräcken formas för att komplettera varje unik miljö.

Generellt sett kräver smidda trappräcken minimalt underhåll. Regelbunden rengöring och ibland en ytbehandling kan bidra till att bevara deras skönhet och hållbarhet över tid.

Ja, smidda trappräcken är konstruerade för att erbjuda hög säkerhet både inomhus och utomhus. Genom att välja rätt material och design kan de säkerställa stabilitet och trygghet under användning.

Enligt byggreglerna i Sverige finns det vissa krav och regler kring säkerhet för trappor. För trappor inomhus finns normalt sett inga krav på att ha räcke om det handlar om en kort trappa med få trappsteg (vanligtvis upp till tre eller fyra steg). Detta förutsätter dock att risken för att någon ska ramla eller skada sig på trappan är låg.

Däremot, om trappan är högre eller om den används i allmänna byggnader eller offentliga miljöer, ställs vanligtvis krav på räcke för att säkerställa att användare inte riskerar att falla.

Ibland kan det också vara säkerhetsmässigt förnuftigt att installera ett räcke även om det inte är ett krav enligt regelverket

Enligt BBR och gällande bestämmelser bör höjden på ett trappräcke vara minst 90 centimeter för att säkerställa tillräcklig skyddsnivå och för att förhindra fall. Detta gäller vanligtvis för inomhus- och utomhustrappor där människor kan röra sig.

En öppen trappa är en trappa där det inte finns någon vägg eller slutande konstruktion på ena eller båda sidorna av trappsteget. Öppna trappor kan ha en estetisk och luftig känsla och kan vara vanliga i många hem.

Ja, det är tillåtet att ha en öppen trappa enligt svenska byggregler.

Däremot, för att uppfylla säkerhetskraven kan det finnas specifika regler och riktlinjer för konstruktionen av öppna trappor, särskilt om de används i bostäder där det finns risk för att barn eller personer med nedsatt rörlighet vistas.