TJÄNSTER

Finess i varje slag

Generationer av erfarenhet

Smidigemodigh AB är en mångsidig smidesfirma där kunskapen och hantverket funnits i släkten i flera generationer tillbaka. Vi tillverkar och monterar räcken i smide, trappor, grindar, staket, glas- och skiljeväggar, men även exklusiva inredningar som skjutbara glaspartier, vinställ till vinkällare och klädhängare.

Vi bygger och installerar även motoriserade slag- och skjutgrindar, i samarbete med autogrind.se Vi utför personlig leverans och montering från Stockholm i norr till Ystad i söder.

Vad behöver jag göra själv?

Du som kund behöver du inte göra någonting mer än bereda plats i eller vid huset och i möjligaste mån ha en idé om hur du vill att räcket ska se ut.

Smidigemodigh tar hand om hela projektet. Kostnadskalkylering, ritning och bildunderlag, borttagning av gammalt räcke/staket, tillverkning av nytt, målning och återmontering. Den som kan och vill vara med i monteringsarbetet får naturligtvis gärna göra det.

Vanliga frågor & svar

På beställning tillverkas det mesta inom järnsmide. Inriktningen ligger främst på räcken i smide till balkonger och trappor, grindar, inbrottsgaller och staket. Även hela trappor i järn kan tillverkas där sättstegen görs i sten, trä eller järn.

Ibland går det att renovera den gamla grinden, räcket eller staket istället för att tillverka nytt. Materialet sandblästras, renoveras och lackas.
Inom området konstsmide kan fantasin flöda fritt. Tillverkningen riktar sig mot prydnadsföremål som går att tillverka i järn såsom smycken, skålar, ljusstakar, skyltar och emblem, konsoler, vedkorgar, gnistgaller, skoställ och klädhängare men även möbler i smide.

Priset varierar på storlek, hur arbetat materialet ska vara, om det är det inomhus eller utomhus, val av rostskydd och färg mm. Hör av dig på e-mail eller telefon och berätta om vad du tänkt dig så får du ett ungefärligt pris.

Ibland kan det vara svårt att välja och att kunna föreställa sig hur det färdiga resultatet blir. Vi erbjuder därför kostnadsfritt:

  • Ett personligt besök där vi mäter, fotograferar och bollar dina idéer tillsammans med vår erfarenhet och kunskap.
  • Datorritade skisser med olika förslag på hur ett färdigt resultat kan se ut och lämnar en offert på hela arbetet.

Du som kund behöver du inte göra någonting mer än bereda plats i eller vid huset och i möjligaste mån ha en idé om hur du vill att räcket ska se ut. Smidigemodigh tar hand om hela projektet. Kostnadskalkylering, ritning och bildunderlag, borttagning av gammalt räcke/staket, tillverkning av nytt, målning och återmontering. Den som kan och vill vara med i monteringsarbetet får naturligtvis gärna göra det.

Många gånger kan det vara svårt att tänka sig in i hur ett nytt räcke/staket kommer att te sig mot huset. För att det inte skall bli någon överraskning arbetas gemensamt med kunden olika grundförslag fram. Ett foto på platsen där räcket skall sitta tas. Sedan skissas olika varianter av räcket i ritprogram och presenteras för kunden som då i lugn och ro kan se vilken variant av räcket som passar bäst.

Med rätt metod kan man avsevärt förlänga livslängden och tiden mellan underhållet. 50 år är ingen ovanlig livslängd på ett räcke med bra rostskydd. Alla räcken pulverlackeras eller sprutlackeras med 2-komponent polyuretanlack och kan beställas i allt från en svärtad syrabehandlad järnlik yta till valfri slät kulör. Dessa toppfärger har mycket goda rostskyddsegenskaper. Rostskydd och färger varierar i pris. Räcken som sitter inomhus behöver inte samma rostskydd som de som sitter utomhus, påverkade av väder och vind.

Ytterligare ett alternativ till rostskydd är att låta galvanisera räcket. Kostnadsmässigt är det lite dyrare än att rostskydda med olika färg men räcket blir helt underhållsfritt i princip för ”evigt”. Galvaniseringen görs hos någon av de galvaniseringsverkstäder som finns på några få orter i Sverige.

Kontakta oss

Är du intresserad av veta mer eller vill du påbörja ditt nästa projekt med oss? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig!